Czego potrzebujemy?
-1 awokado
-sok z połowy cytryny
-pół małej cebuli (czerwonej, albo zwyczajnej)
-1 ząbek czosnku
-1 pomidor
-sól i pieprz
Przygotowanie jest banalne! Obieramy awokado, skrapiamy sokiem z cytryny (dzięki temu awokado nie zrobi się ciemne) , wkładamy do miseczki i widelcem rozgniatamy na papkę. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę i posiekany, lub przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Ja zawsze dodaję dojrzałego pomidora pokrojonego w drobną kostkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe!
Smarujemy chlebek naszą pastą, na głowę wkładamy meksykańskie sombrero, włączamy Los amigos Desperados i możemy zacząć śniadanie.
Proste niczym konstrukcja cepa, a sycące i pyszne!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Miło, że jesteś!