wtorek, 27 października 2015

STUDENCKIE PAPU #1


Tym razem propozycja na śniadanie lub kolację. Większość składników powinna się znaleźć w studenckiej kuchni. Pasta jest bardzo łatwa w przygotowaniu, jej zrobienie zajmuje mniej niż 10 minut. A w smaku jest przepyszna. 
Czego potrzebujemy?
-1 puszka czerwonej fasoli
-1 łyżeczka oliwy z oliwek
-1 łyżeczka octu winnego
-2 łyżeczki przecieru pomidorowego
-natka pietruszki
-sól i pieprz

Co czynimy?
Fasolę odcedzamy, przelewamy wodą i dokładnie miksujemy blenderem. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy wszystko razem do uzyskania idealnej konsystencji pasty.
Doprawiamy do smaku.

Możemy dowolnie modyfikować smak naszej pasty za pomocą różnych przypraw (zimą zawsze dodaję odrobinę pieprzu cayenne, świetnie rozgrzewa). Zamiast fasoli możemy użyć innych warzyw strączkowych.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Miło, że jesteś!